Laatste nieuws

Afsluiting project ‘Trots op je omgeving’

Met een blijvend kunstwerk sluit PRO Emmen haar cultuurproject ‘Trots op je eigen omgeving’ af.
‘Dit vierjarige project waarvoor al voor de coronaperiode een subsidie vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie was toegekend,  had als thema cultureel erfgoed in je eigen omgeving’, vertelt Maret Gerding  (docent en cultuur coördinator bij PRO-Emmen).

Educatieve activiteiten en workshops

‘We hebben dankzij deze subsidie met de leerlingen allerlei educatieve activiteiten en workshops kunnen doen. Zo brachten meerdere klassen een bezoek aan het Drents Archief in Assen en aan het Nederlands openlucht museum in Arnhem. Andere klassen bezochten de werkplaats van de Amateur Archeologen in Emmen en leerden hoe opgravingen in het werk gaan. En uiteraard gingen onze leerlingen ook actief aan de slag in de workshops fotografie, fashion, muziek, animatie, theater en Land Art. Bij deze laatste workshop gingen ze onder leiding van kunstdocenten op safari in Emmen langs diverse kunstwerken in de openbare ruimte’.

‘Wij kijken terug op een mooi project wat we in nauwe samenwerking met- en met steun van Facet educatie hebben kunnen organiseren.

Streetart kunstwerk in de school

Als blijvende herinnering werd door Music & Art by Ka in samenwerking met een groep enthousiaste leerlingen een blijvend kunstwerk voor in het trappenhuis van de school gecreëerd’. In het fotoalbum zijn alle foto’s verzameld die tijdens dit project zijn gemaakt.

Artikel in Dagblad van het Noorden

Via deze link kunt u het artikel lezen in het Dagblad van het Noorden, over dit project.