Aanbod muziek binnen CreActief in het schooljaar 2014-2015

Binnen CreActief hebben we al jaren verschillende activiteiten op het gebied van muziek. Zo hadden we het afgelopen jaar een groep die heeft meegedaan aan de Kunstbende, een landelijke wedstrijd voor jongeren op het gebied van cultuur. Dit was een gezamenlijk project met de collega van gym/streetdance.

Dit jaar zijn we begonnen met het programma The Voice. Er is gewerkt aan presentatie, samen zingen en beweging. Technieken uit de wereld van kleinkunst werden hierbij ingezet. Het resultaat was een optreden waarbij iets teveel publiek was uitgenodigd zodat enkelen het programma alleen vanuit de gang konden volgen.

2: Doe meer met muziek

In de week na de herfstvakantie is deze cursus gestart. In de eerste les hebben we een blues nummer gespeeld. Het is muziekles maar wel op een hele leuke manier. Je leert over de geschiedenis van de popmuziek van verschillende stijlen zoals dance, reggae, hiphop, jazz en rock. Je krijgt filmpjes te zien hierover maar we gaan ook in die stijlen proberen te spelen. Je leert ook goed maat houden en aftellen. Belangrijk als je zelf wil zingen of rappen. Een combinatie van echt dingen leren over muziek en actief ermee bezig zijn.

Laatste nieuws! Deze cursus wordt afgesloten met een workshop Ableton van de Buma Music Academy. De leerlingen leren met behulp van computers en veel extra apparatuur om hun eigen dance track te maken. Er wordt gewerkt met professionele spullen die ook door beroemde DJ’s gebruikt worden. Een buitenkansje voor wie al heeft ingetekend.

creactief-audio

3: Gitaar voor beginners

NIEUW

Ook nieuw is gitaarles. Je krijgt voor de lessen een gitaar te leen. In een week of 7 leer je 1 of meer liedjes spelen en zingen. We gaan hiermee ook optreden voor een klein publiek in het lokaal. Je hoeft niet thuis te oefenen. Er is hiervoor een gastdocent. Bij de voorintekening hebben zich al 17 leerlingen gemeld. De maximale groepsgrootte is 12. Meer nieuws hierover volgt nog.

4: Djembé

Een vertrouwd onderdeel. In een grote groep werken we aan popliedjes die jullie zelf vaak kiezen. We maken er een prachtig optreden van aan het eind van de periode. Dit optreden is in de kantine.

In de 5e periode is er geen muziek maar een fotocursus. Ook dit is nieuw. Meer info volgt later.

Rutger Slim, docent.