Laatste nieuws

‘Trots op…’ cultuurdag in Atlastheater klas 1 en 2

Op woensdag 11 mei kregen alle leerlingen van de eerste en tweede klas de kans om te ontdekken over welke cultuurtalenten ze beschikken. Ook ouders konden hun zoon of dochter  op het podium zien schitteren.

Workshops

De leerlingen konden kennismaken met allerlei vormen van cultuur: van theater, muziek, dans, digitale media en stage fighting. Ze hebben allemaal meegedaan aan diverse workshops. Ze konden kiezen uit:

 • Djembé
 • DJ/Beats maken
 • Lipdub (toffe video clip)
 • Stage fighting
 • Streetdance
 • Hiphop/breakdance
 • Griezelfilm maken (bloedstollende film)
 • Reuzenhoeden (met show)

Podiumpresentatie voor ouders

Na het workshopprogramma, de lunch en het buitenprogramma werd de dag afgesloten met een podiumpresentatie.

Voor deze podiumpresentatie waren ouders uitgenodigd om samen met de leerlingen te kijken naar de fantastische presentatie.

Foto’s en film

Het thema van de cultuurdag is ‘Trots op’. Als onderdeel van deze cultuurdag maakt Totaal Theater voor PRO Emmen professionele foto’s en een film van de podiumpresentaties.

Deze foto’s en film mogen de leerlingen voor hun eigen portfolio en CV gebruiken.

Dit vonden leerlingen

Bijdrage van 3 leerlingen uit klas 2B

 • Ik vond het een mooie leuke gezellige dag. ik was met de workshop griezelfilm maken .Het was super grappig en gezellig we hebben een horror film gemaakt. en daarna lekker gegeten. De andere tentoonstellingen waren ook leuk en grappig dit was mijn verhaal.
 • Het was gisteren bij het atlas theater heel leuk ik had hiphop gekozen en we hadden een heel gezellig groepje en het leuke was dat mevrouw ook mee deed en het was heel leuk om het op te treden en er waren buiten ook hele leuke spelletjes boogschieten voetbal ik mocht ook nog meedoen met gekke hoeden omdat iemand niet op de foto mocht dat was ook heel leuk eerst was het wel spannend maar daarna vonden we het heel leuk om op te treden en we mochten ook ons haar leuk laten doen en schmink dit was mijn dag.
 • Het was gisteren heel leuk ik heb een horrorfilm  gemaakt en ik was geschminkt ik vond het heel gezellig en buiten de spelletjes buiten waren ook wel leuk verder ging alles goed en de alle andere presentaties ware ook  super leuk

Bijdrage van Dianne uit 1D

 • Gisteren hadden we een dag atlas theater en ik had workshop streetdance. Wij moesten naar boven lopen dan nog wachten tot iedereen er was en toen gingen we beginnen. De dansjes waren wel goed te doen maar op de nek zitten ging bij het oefenen een paar keer fout maar gelukkig niet toen we echt moesten optreden. Vlak voor we moesten optreden werd onze make-up opgedaan.  En moesten onze truitjes aan doen en moesten we naar zaal 2. Ik vond het uiteindelijk heel leuk toen we moesten optreden. Maar in het begin vond ik het alleen een beetje spannend omdat ik op de nek moest maar dat lukte. Mijn moeder vond het ook heel leuk. En ik vond ook alle workshops leuk om naar te kijken.  

Presentaties

Foto’s en video’s van deze dag