Op dinsdag 1 december was het Wereldaidsdag.  Op die dag gingen we met een bus met 43 leerlingen naar het  Dance4life event in Rotterdam. Dit festival was de afsluiting van een periode waarin op meer dan 70 scholen in Nederland geld werd ingezameld voor de bestrijding van aids. Er waren optredens van o.a. The Party Squad en Gers Pardoel.

 Meer over de scholenactie hier.

Het Dance4lifeteam van Pro Emmen bestond uit 8 enthousiaste leerlingen en twee begeleidende docenten. De 43 leerlingen die mee mochten naar Rotterdam hadden allen een serieuze bijdrage geleverd aan de inzameling van geld. Op onze school bracht de actie maar liefst 2207 euro op.

Het team van onze school had al een indruk achtergelaten in Haarlem bij de start van het evenement. Daar kregen ze iedereen aan het dansen en werden daardoor winnaar van de Dancebattle. In Rotterdam vielen ze opnieuw in de prijzen vanwege hun flair en enthousiasme. Daarnaast hadden ze de actie goed ondersteund via de social media. Ook de manier waarop de gasten uit Kenia op onze school door het team werden ontvangen droeg bij aan een positieve indruk. Als dank kreeg ons dans en organisatieteam een derde prijs en een dansworkshop aangeboden van Justen Beer. 

Het was een fantastische waar wij en de leerlingen nog vaak aan terug zullen denken. Trots op Pro Emmen!

(Je kunt op de plaatjes klikken om ze groter te bekijken.)