Day For Change 2015

De voorbereidingen voor de Day For Change 2015 zijn in volle gang. Bij Day For Change richten de leerlingen van de klassen 3 hun eigen bedrijven op. Ze kunnen hiervoor een klein krediet krijgen van de Rabobank. De opbrengst van het hele project is voor microkredieten die vooral in de derde wereld worden ingezet. Praktisch leren hoe je een bedrijf start en betrokkenheid bij de derde wereld. Daarover gaat Day For Change. Op onze school is dit onderdeel van de lessen Burgerschap.

Vandaag was een belangrijke tussenstap. De leerlingen presenteerden hun plannen aan een commissie bestaande uit enkele leden van de Rabobank en van de stichting Day For Change. Ze kregen hierbij veel kritische vragen en hier en daar moet nog geschaafd worden aan de plannen. Toch kregen we veel complimenten over de kwaliteit en originaliteit van die plannen.

Na vandaag is het even pauze rond Day For Change. In januari 2015 gaan we verder met de voorbereidingen voor de grote dag op maandag 26 januari 2015. Dan presenteren alle bedrijven zich ’s middags aan het publiek. Ouders zijn voor die dag al vast uitgenodigd.

Meer informatie op de Facebook pagina Day For Change- PRO Emmen. (Klik hier)

dfc1

dfc2

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over Day for Change, de Day for Change Klasse!Actie of microkrediet? Bezoek dan

www.dayforchange.nl