Bij textiele werkvormen hebben enkele leerlingen hard gewerkt om 50 (!!) etuitjes te maken voor kinderen in Gambia. Het is een actie georganiseerd door twee collega’s. Inmiddels zijn de spullen afgeleverd en is er een mail naar school gestuurd.

Dit schreven de leerlingen (vooraf)

Dagmar:

Ik heb mee geholpen met de school etui het was een leuk project om te doen. 50 etui’s is een hele boel werk om te maken en dan ze ook nog eens te borduren… het proces is eigenlijk heel gemakkelijk je neemt 2 ribbel stofjes pakt een leuk kleur garen en zigzag de zijkanten van de rippel stofjes, dan zoek je een leuke kleur rits er bij uit en doet die er in met een rits voetje. Bij alle bij de kanten als je dat klaar hebt dan is het tijd voor de borduurmachine je kiest gewoon wat leuks uit en borduurt het er op. eenmaal dat en dan is het de rits een beetje openen en de goede kanten naar elkaar doen en dan de zijkanten stikken met het gewone voetje, dat gedaan is het de zijkanten kort maken met een kleine steek en dan omdraaien en klaar. In het begin van het project was het wel lastig alle ding die we gedaan hebben was wel even wennen maar zo dra ik er mee begon was het heel makkelijk en leuk. de briefjes die we hebben gemaakt moesten we doen in het Engels wat wel leuk is. Het is voor een goed doel en dat goed doel is Gambia en ik ben blij dat ik heb mee mogen helpen een een deel heb mogen maken.

Noah:

Ik heb de laatste 4 weken meegedaan aan Etui’s maken voor kinderen in Gambia . Het proces duurde lang maar we hebben het gehaald  het maken van de etui’s is vrij simpel twee lappen stof van 14×24 zigzaggen en daar na zet je de rits er in met een ritsvoetje je mag er op bordurenwat je maar wil dan set je ze in elkaar als hij af is moest je een briefje in het Engels er in doen we hebben er 50 gemaakt nu worden er door Meneer Bosman en Mevrouw Wittendorp allerlei school spullen in gedaan ik hoop dat ze er veel plezier van hebben.

Reactie vanuit Gambia

Donderdag 7 februari was het zo ver. We gaan een klein schooltje in Brufut, Gambia bezoeken. We hadden gehoord dat er voor deze school geen hulp is, maar dat zeker kan gebruiken. In een klein lokaal, wat de hele school is, zitten 35 kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar. Ze kijken ons verlegen en verwachtingsvol aan. We vertellen over PRO Emmen in Nederland, dat onze leerlingen etuis voor ze hebben gemaakt. De kinderen zijn er stil van wanneer we ze uitdelen. Daarna zingen ze uit volle borst een aantal liedjes voor ons. We delen ook nog bananen uit en hebben schriften voor iedereen. Prachtig, dat onze leerlingen zoveel voor deze kinderen in Gambia hebben kunnen doen.