Veilige groep

De doelstelling van de groep was; een veilige groep creëren waarin extra aandacht besteed wordt aan de sociaal emotionele ontwikkeling en zelfredzaamheid/zelfstandigheid.

We zijn inmiddels halverwege het schooljaar en merken dat de leerlingen opbloeien, meer gaan samenwerken en opener worden. Van de ouders hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Leerlingen gaan met meer plezier naar school en komen met meer verhalen thuis. Daarnaast is afgelopen periode de groep uitgebreid met 3 extra leerlingen. De teller staat nu op 13!

Tijdens de lessen is er meer ruimte voor persoonlijke begeleiding, herhaling en verdieping. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen het niet altijd door hebben dat ze met theorie bezig zijn. Rekenen, taal en burgerschap komt niet alleen uit de theorieboeken, maar wordt op verschillende manieren in het woonhuis aangeboden.

Het huis zelf

Dan komen we bij het woonhuis. Dit begint (langzamer dan gehoopt) vorm te krijgen. Kamers worden behangen, geschilderd en vloertjes gelegd. Naast de klussen worden de dagelijkse schoonmaak- en  overige taken(administratie, afvalverwerking, tuinonderhoud en dierverzorging)zo zelfstandig mogelijk uitgevoerd. Elke maandag en woensdag maakt de groep een lunchgerecht waarvoor ze zelf een recept hebben uitgezocht en boodschappen gedaan.

Op de foto: Leerlingen aan het werk met het moestuinproject.