Laatste nieuws

Facet filmproject ‘Grenzeloos verraad’

De leerlingen van klas 5 konden vandaag naar Kinepolis voor een speciale schoolvoorstelling van de film ‘Grenzeloos verraad’.  Deze voorstelling werd ons aangeboden door cultuurorganisatie Facet vanwege de grote betrokkenheid van deze film bij de regio Zuid Oost Drenthe. Of zoals Facet het zelf omschrijft: ‘Omdat wij Thomas Nauw zien als voorbeeld van een Emmense jongen die groot droomt en doorzet, bieden wij leerlingen (16+) graag de gelegenheid om gratis deze film te bezoeken in Kinepolis’. 
Wij kennen regisseur Thomas Nauw van de aftermovies die hij voor PRO Emmen maakte van diplomauitreikingen in 2021 en 2022.

Inhoud film

In Grenzeloos Verraad volgen we de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, die een steeds grotere moeite krijgt met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers.
Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

Reacties van enkele leerlingen

  • Je leert veel over de oorlog. Een interessante film.
  • Je ziet eens een keer de Duitse kant van het verhaal. Dat maakt deze film net even anders.
  • Ik vond het een goeie film maar het eind van de film was een beetje verwarrend.