Laatste nieuws

 

Wat te doen als mijn fiets kapot is?

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je fiets onderweg kapot gaat en je deze graag gerepareerd ziet worden. Dat kan bij ons op school! Maar wat moet je dan doen? En wat moet je betalen?

Wat moet je doen?

 • Als je fiets kapot is, parkeer je deze gewoon eerst in de fietsenstalling (dus niet al direct bij fietstechniek)
 • Wanneer de bel gaat, ga je eerst naar je les. Je vraagt je leraar op dat moment of jij een mail mag sturen aan meneer van Lottum.
  In de mail zet je dat je fiets kapot is en vraagt wanneer je deze mag brengen bij fietstechniek.
 • Van meneer van Lottum krijg jij een reactie en je overlegt met je leerkracht of jij je fiets mag brengen op het aangegeven tijdstip.
 • Als jij je fiets hebt gebracht, kun je deze na schooltijd weer ophalen.
 • Als je fiets nog niet klaar is wanneer je vrij bent, dan is er de mogelijkheid om een leenfiets van school mee te krijgen om mee naar huis te gaan.

En wat moet ik betalen?

 • Vaak hoef je niks te betalen, wij werken veel met 2e hands onderdelen.
 • Als je wel nieuwe onderdelen/materialen nodig hebt dan geeft meneer dit van te voren aan zodat je dit thuis nog kan overleggen (alle onderdelen/materialen worden via de groothandel besteld dus je hoeft alleen maar de inkoopsprijs te betalen)

Ik heb een leenfiets nodig, hoe regel ik dat?

Als je op school komt met de auto dan kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld naar het ATC moet of met CreActief buiten de school moet zijn. Hiervoor heb je dan een fiets nodig.
Op school hebben we vijf leenfietsen die hiervoor kunnen worden gebruikt.
Maar wat moet je doen om een leenfiets te krijgen?

 • Wanneer jij weet dat je een leenfiets nodig hebt stuur jij een mail naar meneer van Lottum. Hij kijkt of er nog een fiets voor jou vrij is en reserveert deze voor jou. Als je meerdere weken achter elkaar een leenfiets nodig hebt, geeft dit dan aan in je mail zodat je niet iedere week een mail hoeft te sturen.
 • De leenfietsen staan in de schuur tegenover fietstechniek, als meneer van Lottum er niet is vraag dan aan bijv. de conciërges of zij voor jou de schuur open willen maken, zodat jij de leenfiets kunt pakken.

Fietsreparatie                                                         

E-mail: g.vanlottum@pro-emmen.nl

Maandag             08.25 t/m 14.45

Dinsdag               Gesloten (leenfietsen via de conciërges)

Woensdag          08.25 t/m 15.40

Donderdag         08.25 t/m 12.25 (leenfietsen voor Creactief staan klaar als je gemaild hebt)

Vrijdag                 08.25 t/m 14.45

(Tijden schooljaar 2021-2022)

 

Tot slot

Bij fietstechniek letten we ook op fietsgedrag. We vragen van jou goed en netjes met je fiets om te gaan. Als je dus regelmatig ‘wheelies’ maakt e.d., hoef jij niet van ons te verwachten dat wij jouw fiets repareren.

We hebben een grote fietsenstalling met camera bewaking, dus je hoeft je fiets niet te parkeren achter school, tenzij je een afspraak hebt.

We zijn een school, we zijn hier allemaal om te leren, als je fiets een keer minder goed gemaakt is kan dat een keer gebeuren. We gaan er dan alles aan doen om dat weer te herstellen.