Laatste nieuws

Gesprekken eindexamen PRO-diploma

 

We hebben dit jaar een grote groep schoolverlaters die op gaan voor hun PRO-diploma. We hebben er zoveel dat we vijf volle dagen aan het examineren zijn. We worden daarbij geholpen door assessoren van andere PRO scholen uit Drenthe. Zo hebben we een assessor van de PRO school te Steenwijk en twee collega’s van PRO-Assen. Bij elk gesprek dat ongeveer een half uurtje duurt is ook één van onze eigen collega’s aanwezig. Zij kennen de leerlingen uiteraard.

Presentatie van de leerling

De leerling vertelt eerst over zichzelf aan de hand van een PowerPoint presentatie en wordt daarna bevraagd over het ingeleverde portfolio (=bewijzenmap). De leerling moet nl. aan kunnen tonen wat hij of zij gedurende de schoolperiode heeft geleerd. Uiteraard zijn de assessoren ook geïnteresseerd in wat de leerling ná PRO-Emmen gaat doen.

Heel af en toe staat een mentor om de hoek in de gang om van dichtbij te zien hoe hun pupil het er vanaf brengt.

Wachten op een telefoontje

De leerlingen worden dezelfde dag tussen 15 en 17 uur gebeld met de uitslag. Geregeld moeten we de telefoon iets verder van het oor afhouden vanwege een oorverdovend gejuich; soms barst een leerling zelfs in snikken uit. Een enkeling vergeet helemaal het gesprek te beëindigen …

 

Dag Geslaagden Herkansers
Maandag 13 juni 12 2
Dinsdag 14 juni 11 0
Woensdag 15 juni   9 1
Donderdag 16 juni 11 1
Vrijdag 17 juni 13 2

 

Donderdag heeft één leerling via Teams zijn examen afgelegd. Hij was uitgerekend nu net Corona-positief.

De 2 herkansers van vrijdag krijgen in week 25 een herkansing aangeboden.

Alle geslaagde leerlingen van harte gefeliciteerd! Op de diplomeringsavond van 7 juli krijgen jullie het felbegeerde PRO-diploma met daarbij jullie cijferlijst.

Alle assessoren, collega’s en mentoren en anderszins betrokkenen dank voor jullie hulp!

Namens de examencommissie, Esther Berendsen en Bert Darwinkel