In de rubriek met oud leerlingen is de beurt voor:

Martin Veenstra

24 jaar

School verlaten in schooljaar 2009-2010

 

In 2010 ben ik van school gegaan. Ik heb een Wajong en kon meteen aan het werk bij Tarre en Smarre. Dat is een bedrijf waar verschillende soorten kamerplanten worden gekweekt. Ik hielp daar mee met het oppotten, druppelen en verpotten van de planten. In de winter werkte ik er 2 dagen en in de zomer 4 dagen.

Op dit moment zit ik in de ziektewet vanwege een blessure aan de knie.

Vorig jaar oktober ben ik daaraan geopereerd, maar het herstel gaat heel langzaam.

Eén keer in de week ga ik bij mijn werkgever langs om hem te informeren hoe het met me gaat en om  contact te houden.

Mijn vriendin heb ik op dit bedrijf leren kennen. Sinds het begin van dit jaar wonen we samen. Zij is bij mij in komen wonen, want ik woonde al ongeveer 3 jaar zelfstandig.

Mijn hobby is en blijft natuurlijk voetbal. Ik ben scheidsrechter bij SC Erica en fluit voor de KNVB.

Dat doe ik bij de jeugd, o.a. de C’s en de B’s.

Het leuke van scheidsrechter zijn is het hanteren van de regels en het spel. Je bent dan de leider in het veld. Er worden wel eens vervelende opmerkingen gemaakt aan de kant van het veld, maar dat kan ik goed negeren.

Mijn leukste herinnering aan school is de verhuizing naar het nieuwe gebouw in 2010. We hebben toen veel mogen meehelpen met het versjouwen van allerlei spullen.

Ik kom  vaak nog even langs bij PRO Emmen. Meestal ga ik dan naar meneer Vrijbloed en maak dan een praatje met hem. Soms help ik hem  mee bij klusjes die er liggen.

 

Mijn toekomst?  Met mijn vriendin verhuizen naar een grotere woning in de gemeente Emmen  en gewoon lekker doorgaan met mijn werk.

Martin Veenstra Hoe is het nu met