Onze school in het kort

Hier kun je de belangrijkste dingen terugvinden over onze school. Je kunt eerst de film bekijken. Onder de film vind je meer info over alle onderwerpen uit de film. Als je meer wilt weten kun je op een nieuwe pagina doorklikken en later gemakkelijk terug naar deze pagina.

Trots op jou

Jouw start in klas 1
  • Je kunt leren op je eigen niveau en zoals het bij jou past.
  • Je hebt een vaste mentor.
  • Je doet veel met je handen en er is ook aandacht voor sport en creatieve vakken.
  • Je hebt een eigen ontwikkelplan met je eigen doelen. Meer informatie voor je ouders over het ontwikkelplan.

Zelf doen

  • Je leert om steeds zelfstandiger te worden, bij theorie en bij praktijk.
  • Dat leer je, eerst met hulp en later bijna zonder hulp.
  • Naast zelfstandig werken is samenwerken belangrijk. Ook dat leer je.

Meesterschap

Een overzicht van onze praktijkvakken

We hebben praktijkvakken in 4 sectoren. Je begint met enkele vakken en in de volgende leerjaren zijn er steeds weer nieuwe keuzemogelijkheden. Vanaf klas 3 zijn de vakken steeds meer beroepsgericht. 

Klik op één van de sectoren om te kijken welke vakken hieronder vallen. Daarna kun je op een foto klikken voor meer info.

Met daarin: catering/horeca, detail/winkel, logistiek, baliemedewerker, uiterlijke verzorging en schoonmaak (bovenbouw beroepsgericht)

catering/ horeca

detail/ winkel

logistiek heftruckopleiding

baliemedewerker

 

Uiterlijke verzorging

 

schoonmaak

 
 

Met daarin: bloemschikken, mens en dier, plant en dier en groentechniek

bloemschikken

mens en dier

plant en dier

groentechniek

Met daarin algemene technieken, hout, metaal, schilderen en metselen.

algemene technieken

hout/ schilderen

metaal/ lasopleiding

metselen

Met daarin de vakken verzorging en textiel in de onderbouw en het beroepsgerichte vakgebied ‘zorg en welzijn’ in de bovenbouw.

verzorging

textiel

zorg en welzijn

zorg en welzijn (EHBO)

Strijdbaar

Als je bij ons van school komt heb je een praktische opleiding voltooid op je eigen niveau en in jouw richting. Mensen die met de handen kunnen werken zijn overal nodig. We kunnen het niet vaak genoeg vertellen.

  • Naast je vakopleiding krijg je een basisopleiding veiligheid Start, werk en blijf veilig. Je kunt doorleren voor VCA als dat in jouw vakgebied gewenst is.
  • Als blijkt dat je doorgroeimogelijkheden hebt naar het MBO dan kun je bij ons op school de Entree opleiding doen. We bieden deze MBO-1 opleiding aan samen met het Drenthe College.
  • We hebben nog veel meer speciale lesprogramma’s om te zorgen dat iedereen het beste programma krijgt wat hij of zij nodig heeft. Je ouders kunnen hiervoor kijken op de home pagina onder het tabblad LESAANBOD.

Verrassend

Onverwachte talenten, dansjes of dribbels, eigen keuze’s en nieuwe ideeën voor in je vrije tijd.

Eigen weg

Vanaf klas 2 ga je beginnen met maatschappelijke stage. Dat doe je meestal in je eigen dorp bij een club of vereniging. Je ouders mogen helpen om een goede plek te vinden.

In klas 3 ga je op excursie naar bedrijven om te weten te komen wat bij jou past. Je gaat je beroepsrichting kiezen en de praktijkvakken die daar bij horen.

Vanaf klas 3 ga je ook een periode naar het ATC, ons arbeidstrainingscentrum. Dit zorgt dat je goed voorbereid aan je eerste stage begint. Je stage kan in klas 3 of klas 4 beginnen.

Onze brochure

We hebben een brochure met alle belangrijke informatie over onze school. Je ouders kunnen hem afhalen bij de receptie van school.

Open dagen en rondleidingen

Onze volgende open dag wordt gehouden op woensdag 8 maart 2023.

Rondleidingen 2023

Je ouders kunnen zich hiervoor aanmelden via de contactpagina.

VO-gids

De belangrijkste informatie voor nieuwe leerlingen en ouders staat ook in de VO gids. De gids wordt verspreid via de basisscholen en is bij onze administratie verkrijgbaar.

Fotoalbum 'Trots op jou'

Dit album geeft een goede indruk van onze school, door de jaren heen. Je ziet foto’s van excursies, wadlopen, heel veel praktijkvakken maar ook de diploma-uitreiking en andere belangrijke feestjes. Het album wordt nu en dan aangevuld met nieuwe foto’s.