GOED VOORBEREID HET NIEUWE JAAR IN? KOM NAAR ‘JOUW KNIP 2020’

DONDERDAG 12 DECEMBER 2019 | PRO EMMEN – ULLEVI 22| 18:30 – 21:00 UUR

 

Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Knip. Onze oudste leerlingen hebben hierover een persoonlijke mail gehad. Andere jongeren zijn ook welkom. Graag even aanmelden. Meer info onderaan het bericht.

Op donderdag 12 december a.s. blikken we terug en kijken we vooruit! Wat gaat het nieuwe jaar je financieel brengen? Welke regelingen zijn er te verwachten? We kijken naar de zorgverzekering in het nieuwe jaar en vertellen je hoe je energie kunt besparen. Nieuw dit jaar is de pubquiz voor jongeren van 17 tot en met 27 jaar! Lekker quizzen en tegelijkertijd meer leren over geld! Op de informatiemarkt tref je kraampjes aan van instanties die je op weg kunnen helpen bij verschillende vragen. Zo zijn o.a. Humanitas, Domesta, Buurtbemiddeling, Jimmy’s, de Vrouwenkrachtcentrale en Sunny & Coosje aanwezig.

Workshops

WORKSHOP 1: DE GELD PUBQUIZ (VOOR JONGEREN VAN 17 T/M 27 JAAR)

“Leuker kunnen we het niet maken, gezelliger wel!”
Wie wint de prijs? Wie weet het meeste van geld of kan het beste raden? Bij deze pubquiz, speciaal voor jongeren, kun je testen wat je al weet. Weet je iets niet? Geen probleem! Je wint sowieso, want na afloop van de pubquiz weet jij heel veel meer over geld!

WORKSHOP 2: HEB IK ERGENS RECHT OP?

Weet jij of en waar je misschien recht op hebt? Laat jij misschien geld liggen? In het woud van toeslagen, regelingen en tegemoetkomingen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Budgettrainer Hilda Timmer biedt in- en overzicht en informeert over je de regelingen die er zijn.

WORKSHOP 3: FEITEN EN FABELS OVER BESPAREN

Wat kost water koken met een fluitketel ten opzichte van een waterkoker? Wat levert het vervangen van lampen je op? En een apparaat op de stand-by stand; dat verbruikt toch nauwelijks stroom? Cor Pijnaker van De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe legt uit hoe je op vaak eenvoudige wijze flink wat energie (en geld) kunt besparen.

WORKSHOP 4: JOUW ZORGVERZEKERING IN 2020
De zorgverzekering en de zorgkosten; voor veel mensen een bron van ergernis en onduidelijkheid. Wat verandert er in het nieuwe jaar en wat betekenen die veranderingen? Tijdens deze workshop vertelt budgettrainer Pauline van Smoorenburg je alles over zorgpremie, zorgtoeslag en aanvullende verzekeringen. Waar moet je op letten en word je zomaar overal geaccepteerd?

Hoe werkt het?
De workshops zijn gratis; je kunt één workshop volgen
Je hoeft niet eerder een training van Stichting Knip te volgen of gevolgd te hebben
Bij binnenkomst (op de avond zelf) geef je door welke workshop je wilt bijwonen.
Inloop met koffie, thee en wat lekkers om 18:30 uur. Om 19:00 uur start het programma. Rond de klok van 21:00 uur besluiten we de avond.
Doe je mee? Meld je aan: info@stichtingknip.nl of bel met 06 22 28 34 68.

website: Stichting Knip