Een nieuw motto

Bovenaan de site staat een nieuw motto, ‘Trots op jou’. Misschien was je dit al opgevallen. Dit is meer dan een kleine aanpassing van een tekst. We zijn erg trots op onze leerlingen en ook trots op onze school!  Veel bezoekers op onze school maken complimenten over de sfeer, over de betrokkenheid van leerlingen en docenten bij elkaar. “Jullie hebben een fijne school”, wordt er vaak gezegd en dat horen we natuurlijk graag.

Trots op jou

‘Trots op jou’, drie woorden waarvan iedereen gaat groeien. Drie woorden die voor ieder kind, voor iedere leerling en zelfs voor iedere volwassene heel veel waarde hebben. Dat we trots zijn voel je als je in school door de gangen loopt, in de lessen kijkt en met de docenten en andere teamleden praat. Een eenvoudig motto, direct en ook nog eens een hart onder de riem van elke leerling. Het is een ‘boost’ voor het zelfvertrouwen.

Onze kernwaarden

We willen proberen deze voelbare boodschap ook zichtbaar te maken voor de mensen die niet de school bezoeken. Dat kan op deze website maar ook in de schoolbrochure. We hebben hiervoor vijf kernwaarden geschreven waarmee we onze identiteit vormgeven en onze leerlingen tot trotse burgers maken met kansen en mogelijkheden. Dit zijn de vijf kernwaarden:

  • Meesterschap Wij onderwijzen meesterschap. In beroepen en in het leven.
  • Verrassend Geen leerling is hetzelfde. Geen dag is hetzelfde. Geen les is hetzelfde.
  • Strijdbaar Wij gaan zo nodig de strijd aan. Voor onze leerlingen en voor onze school.
  • Zelf doen Als je leert het zelf te doen, maakt de maatschappij graag ruimte voor je.
  • Eigen weg Er is voor iedereen een weg. Wij zorgen dat je die kunt ontdekken.

 

Kernwaarden in beeld

Deze kernwaarden gaan we dit jaar ook goed in beeld brengen. We gaan nieuwe foto’s maken binnen de school en soms ook bij schoolactiviteiten buiten de school. Daarvoor roepen we de hulp in van twee professionele fotografen.

De foto’s kunnen worden gebruikt voor een nieuwe schoolbrochure, de VO-gids, voor de website en officiële Facebook- en LinkedIn-pagina en ook voor de aankleding van de school. We mogen gezien worden..

Toestemmingsverklaring, de AVG-regels

Wij hebben jullie hulp nodig. Wij kunnen de school alleen mooi in beeld brengen, als we de leerlingen waar we trots op zijn, in beeld kunnen brengen op foto’s of video. Wij hopen dat we uw of jouw toestemming krijgen om die foto’s te maken. Je mag ervan uitgaan dat we alleen de meest geslaagde beelden gebruiken die aansluiten bij ons motto en bij de kernwaarden.  Wij zijn immers trots op onze leerlingen. Leerlingen waarvan of door wie geen toestemmingsverklaring is gegeven voor het zichtbaar zijn op foto’s of videomateriaal komen niet herkenbaar in beeld. Jullie ontvangen binnenkort een mail over deze verklaring.

Foto’s maken

Maandag 5 oktober en maandag 19 oktober, de eerste maandag na de vakantie komen de fotografen langs om foto’s te maken voor de website en voor de nieuwe brochure. Er zullen later nog foto’s gemaakt worden bij CreActief. Daarvoor is nog geen datum bekend.

 

(De foto’s bij dit bericht zijn uit de vorige serie.)