Op zaterdag 5 november as. vindt in de Provincie Drenthe en ook binnen de Gemeente Emmen de Open Bedrijvendag plaats.

Binnen de Gemeente Emmen zijn er meerdere bedrijven die de mogelijkheid bieden om hun bedrijf te komen bekijken. Iedereen die hierin geïnteresseerd is, is welkom. De Open Bedrijvendag is in de gemeente Emmen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

In het 3e leerjaar van Pro Emmen is “Oriëntatie op de Arbeidsmarkt” een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma. Daarom hebben we als school besloten om van de Open Bedrijvendag een schoolactiviteit te maken. Daarom gaan alle derdejaars leerlingen naar de Open Bedrijvendag.

Leerlingen gaan hier eerst op school mee aan de slag. Zij kiezen 2 bedrijven uit en maken hier een vragenlijst voor. Op zaterdag 5 november gaan zij deze 2 bedrijven bezoeken en de vragenlijst invullen. Ook moeten ze dan 2 selfies maken. Eén voor het bedrijf en één binnen. Van dit alles moeten ze een verslag maken en in hun portfolio zetten.

Leerkrachten van Pro Emmen zullen een deel van de Open Bedrijvendag aanwezig zijn bij deze bedrijven, om extra informatie te geven.

Omdat deze activiteit in het weekend valt, zullen de leerlingen van klas 3 die aan de Open Bedrijvendag meedoen en ook de opdracht uitvoeren op een later moment een middag lesvrij krijgen. Deze middag wordt door school bepaald.

logo_obd_zwart

Klik op het logo om naar de site van Open Bedrijvendag Emmen te gaan.