PRO-Emmen en Bouwmensen  gaan samen leerlingen opleiden als assistent timmerman. Woensdag 20 juni j.l  was er een voorlichting bij Bouwmensen voor leerling en ouders.

 

 

Hoe ziet de opleiding er uit?

De leerlingen starten met een introductieweek bij Bouwmensen in de werkplaats. De leerlingen gaan aan de hand van praktische praktijkgerichte opdrachten leren profielen stellen, uitzetten (maatvoeren) en aftimmeren.

Tijdens de opleiding zullen de leerlingen de praktische toetsen doen in de werkplaats bij Bouwmensen. Er zijn in totaal drie praktijktoetsen en de leerlingen gaan verspreid over het schooljaar in totaal vier weken intern bij Bouwmensen.

Na de introductieweek gaan de leerlingen 4 dagen aan het werk bij een aannemer en komen op maandag terug voor de vaktheorie entree bouw. De leerlingen gaan starten met de vakgerichte  opleiding entree bouw bestaande uit:

  • Digitale leeromgeving bouwinfranet met theorie en verwerkingsvragen.
  • Opdrachtenmap met tekenopdrachten, inzicht-vragen, groepsopdrachten en praktijkopdrachten.
  • Dit is een map die leerlingen altijd meenemen naar de bouwplaats en school. In deze map houden de leerlingen hun vorderingen bij tijdens de theorie en de praktijk op de bouwplaats. Deze map is een communicatiemiddel tussen leermeester bouwplaats, leerkracht school, Bouwmensen en ouders.
  • Daarnaast krijgen de leerlingen AVO vakken (Nederlands en Rekenen 1f)

 

De leerlingen gaan heel praktisch aan de slag richting bouw en zullen beoordeeld worden volgens het Boris systematiek (werkprocessen). Elke leerling heeft na het doorlopen van de opleiding een praktijkverklaring met de werkprocessen uit het MBO die ze beheersen. Deze praktijkverklaring wordt erkend door:

  • Bouwend Nederland
  • Bouwmensen
  • De leerplek leerling(aannemer, bouwbedrijf)