In deze aflevering leest u meer over het lesprogramma van de groenleerlingen van de bovenbouw. Ook leest u meer over het nieuwe tractor rijexamen voor het T rijbewijs. Een kort berichtje over het bezoek aan de landbouwtentoonstelling en iets over onze samenwerking met Landgoed Scholtenzathe. En deze keer veel foto’s.

Twee cursussen

De afgelopen periode zijn de leerlingen druk bezig geweest met de cursussen “Veilig werken langs de weg” en ”Omgaan met de bosmaaier”.

Een complete wegafzetting volgens de regels

Een complete wegafzetting volgens de regels

Voor de cursus “Veilig werken langs de weg” moest er naast een theorietoets ook een praktijktoets gedaan worden. Alle leerlingen zijn hiervoor geslaagd.

Cursus omgaan met de bosmaaier

Cursus omgaan met de bosmaaier

De cursus “Omgaan met de bosmaaier”

Tijdens het examen laten de leerlingen zien dat ze kunnen maaien met draad en slagmes. Verder moet de bosmaaier op de goede manier onderhouden worden en wordt ook de theoretische kennis getoetst. Alle deelnemers aan deze cursus zijn geslaagd. Op de foto poseren ze samen met Paul van Bijsterveld die het examen heeft afgenomen.

Uiteindelijk een certificaat

Uiteindelijk een certificaat

Bezoek landbouwtentoonstelling

In het programma mocht ook dit jaar weer het bezoek aan de landbouwtentoonstelling in de TT-hal in Assen niet ontbreken. Zoals elk jaar lijkt het ook dit jaar weer groter, groter, grootst wat er te zien is. De leerlingen hebben zich kunnen vergapen aan allerlei nieuwe technische snufjes en de laatste ontwikkelingen in de landbouw. Een leerzaam uitje.

Landbouwbeurs Assen

Landbouwbeurs Assen

 

Samenwerking met Scholtenzathe

Sinds vorig jaar zijn we met een deel van onze machines te gast bij Landgoed Scholtenzathe. We kunnen daar een kapschuur gebruiken als stalling en hebben een groot stuk land waar we “boertje” kunnen spelen. We zijn bijzonder blij met deze mogelijkheden. Vooral ook omdat Landgoed Scholtenzathe een zeer groot modern landbouwbedrijf is met een uitgebreid eigen machinepark. Een mooi voorbeeld voor onze leerlingen. Als “tegenprestatie” verrichten we in Klazienaveen-Noord enkele kleine klussen. Deze klussen zijn ook nog leerzaam voor onze groenjongens.

Scholtenzathe

Scholtenzathe

Onderhoud fietspad in Klazienaveen Noord

Onderhoud fietspad in Klazienaveen Noord

Een van de “tegenprestaties” is het onderhouden van het fietspad in Klazienaveen-Noord. Vooral in de herfst wordt dit fietspad vrij gehouden van blad en allerlei andere rommel. Ook de kanten worden gemaaid. Helemaal onderaan dit bericht ziet u meer foto’s van Scholtenzathe en de werkzaamheden in de omgeving van Klazienaveen-Noord.

Het T-rijbewijs voor de tractor

Sinds afgelopen zomer is er voor het rijden op een trekker een T-rijbewijs verplicht. Als school hebben we daar op ingespeeld door zelf een tractor combinatie aan te schaffen die voldoet aan de eisen voor het examen. Op deze manier kunnen onze leerlingen ook bij ons op school lessen volgen voor het T-rijbewijs.

Op 7 januari was Tom Huls de eerste van school die zowel voor het theorie als het praktijkexamen is geslaagd. Een extra bijzondere prestatie omdat Tom tijdens het praktijkexamen te doen had met ijzel en sneeuw.

Ook de examinator moet oppassen om niet uit te glijden.

Ook de examinator moet oppassen om niet uit te glijden.

Onze trekkercombinatie voldoet aan de nieuwste exameneisen

Onze trekkercombinatie voldoet aan de nieuwste exameneisen