Een nieuw schooljaar; een nieuwe penwortel. Waarom ook alweer?

Allereerst is het leuk om een kijkje in de groene keuken te kunnen nemen en daarmee te zien wat er allemaal gebeurt binnen onze groene sector. Ten tweede bestaat de sector groen uit interessante takken van sport, (bloemschikken, plantenteelt, mens en dier en groentechniek) en elke docent kan via deze kolumn zijn of haar nieuwtjes en weetjes doorgeven.

Mij valt de eer te beurt om de lezer mee te delen dat we binnen ons mooie vak plantenteelt nu echt begonnen zijn met het aanbieden van de cursus SVA 1 en zelfs al voor het vervolg; SVA2!

Leerlingen doen binnen de lessen plantenteelt allerlei werkervaringen op, die te maken hebben met onderdelen van de cursus. Denk maar eens aan het rijden met een kar vol planten…. Dan is het handig als je weet aan welke kant het “stuur” zit…

Leuk om te melden is dat we binnen de plantenteeltpraktijk een nieuwe samenwerking mogen aankondigen! Vanaf dit schooljaar werken we samen met komkommerkwekerij Luimes, te Erica.

En dan nu, hooggeëerd publiek… Een overzicht van onze leerlingen die Plantenteeltlessen in de praktijk volgen en… natuurlijk.. Waar!

-Kamila Bouma. Stekbedrijf Weber.
-Damian Hake, De Frambozentuin.
-Amber Blik, De Frambozentuin.
-Naomi Spitsbaard, Palmboomkwekerij. De kunst van het potplanten wieden.
-Ruben Ruiter, Komkommerkwekerij Luimes.
-Michelle Grit, snijhortensiakwekerij Sprenkeling van Veen,
-Martijn Heller snijhortensiakwekerij Sprenkeling van Veen
-Agnes Bouma, snijhortensiakwekerij Sprenkeling van Veen

Leerlingen maken zelf een keuze bij welk glastuinbouwbedrijf ze werkervaring willen opdoen.

Er zijn nu zelfs bedrijven waar we helaas geen leerlingen voor hebben!

Hot nieuws…Martijn Heller kreeg vandaag, 9 september een mooie bos snijhortensia’s mee voor zijn ouders… Als dat geen zakgeldverhoging wordt…

Martijn, we horen het nog…;-)

penwortel-sept-2015

 

F. Dreesens