music4youVoor het eerst hadden we deze periode een gitaarcursus. De cursus werd georganiseerd in samenwerking met de heer Schepers van muziekschool Music4you uit Emmer-compascuum. De leerlingen hadden 7 weken de tijd om enkele liedjes te leren spelen.

Eigenlijk leerden ze op zichzelf te begeleiden met gitaar. Er moest dus ook bij gezongen worden. Je wilt immers wel goed voor de dag komen als je een keer met je gitaar bij het kampvuur zit. De cursus werd gegeven door twee docenten en de groep werd daarom gesplitst. Naast gitaarspelen was er aandacht voor basiskennis van muziek over maat en ritme, het begeleiden op cajon, het schrijven van een liedtekst, presentatie voor publiek en het goed gebruik maken van microfoons. De cursus werd afgesloten met een optreden voor het publiek in onze kantine. Er waren ook enkele ouders aanwezig. Ten minste twee leerlingen hebben aangegeven om door te gaan met gitaarlessen. Op de foto’s de presentatie in de kantine van de school.

Wilt u meer informatie over gitaarlessen en cursussen van Music4you: http://music4you.nl/

Na de voorjaarsvakantie gaan muziekliefhebbers verder met de slagwerkcursus cajon en djembé met enkele lessen van gastdocent Moustapha Seck uit Senegal. Moustapha komt al 11 jaar bij ons op school voor deze lessen. Nieuwsgierig?

Kijk op: http://www.moustaphaseck.nl/

gitaarcursus