Project Speaking Minds: Leerlingen Entree 4 denken mee over armoedebeleid

 

Op vrijdag 30 maart hebben leerlingen uit entree klas 4, onder begeleiding van Marjolein Weidema, een projectdag Speaking minds gevolgd.

Speaking Minds is een samenwerking tussen Save the Children, Defence for Children en Stimulansz. Speaking Minds brengt jongeren en beleidsmedewerkers van gemeenten bij elkaar. Samen buigen ze zich over het gemeentelijk armoedebeleid.
Nadat gemeenten zich bij Stimulansz hebben aangemeld, gaat Save the Children op zoek naar jongeren die de gemeente willen adviseren.  En zo kwamen ze bij ons….

Vanuit de gemeente kwam een vraagstuk over de participatiewebshop waarmee we ijverig aan de slag zijn gegaan. Vragen als: “Wat hebben kinderen in armoede nodig? en “Wat voor hulp kan er via de webshop worden gegeven?” werden besproken. Er werd met veel enthousiasme en creativiteit aan het vraagstuk gewerkt. Aan het eind van de dag waren er geweldige ideeën zoals een moestuin, second life en een elektronica reparatie/ ruil shop.

Presentatie ideeën en adviezen

Op vrijdag 20 april hebben de leerlingen hun ideeën en adviezen gepresenteerd bij de gemeente Emmen. Na drankje en een gezamenlijke opening konden ze aan de bak. Er waren veel verschillende beleidsmedewerkers aanwezig die geïnteresseerd langs de groepjes kwamen om naar de ideeën te luisteren. Ze namen de tijd en gaven ook adviezen. Na afloop durfden 3 leerlingen voor de groep te vertellen wat ze van het project vonden. Binnenkort gaat de gemeente vergaderen over de plannen en laat ons weten of er ideeën worden meegenomen. Wie weet hebben onze leerlingen wel iets geniaals bedacht 😉