Laatste nieuws

PRO Emmen wordt tweede bij Regio Techniekwedstrijd!

Woensdag 12 september heeft PRO Emmen deelgenomen aan de Regio Techniekwedstrijd in Emmen. Het was een wedstrijd waarbij verschillende VMBO-scholen uit de regio aan deel hebben genomen.

Skelter met elektromotor

Voor de wedstrijd heeft een aantal leerlingen van het 2e en 3e leerjaar een skelter gebouwd van Infento. Dit is een bouwpakket waarmee alles moet worden samengebouwd. Het hele frame, maar ook de wielen en aandrijving moeten samen worden gebouwd. De aandrijving van de skelter is een elektromotor. Het is een supermooie skelter geworden!

Parcours met hindernissen voor kwalificatie

Om de startplaats te bepalen moesten onze twee Max’en (Rayen en Jeffrey) een parcours afleggen met verschillende hindernissen, zoals een pitstop, achteruit in parkeren, zigzaggen om de pionnen, een noodstop en een wipwap. Vooral bij het verwisselen van de banden tijdens de pitstop konden de deelnemers tijd winnen.

PRO Emmen greep net naast de pole position, maar had wel een grote voorsprong op de 3e plaats!

De race

Tijdens de race kon PRO Emmen de winnaar het nog wel moeilijk maken, maar we hebben helaas niet meer kunnen inhalen. PRO Emmen heeft wel een verdiende 2e plaats gehaald!
Alle deelnemers waren enorm enthousiast en hebben aangegeven volgend jaar weer mee te willen doen.