Laatste nieuws

Rondleiding studio ZO34

Als afsluiting van de periode CreActief mochten de jongens van het onderdeel ICT op bezoek komen bij de studio’s van ZO34 in Emmen. De vrijwilligers van ZO34 maken radio en televisie en verzorgen ook de kabelkrant in onze regio. Hier kregen we een kijkje achter de schermen en konden zo goed zien welke rol de techniek speelt in het maken van radio en televisie.

ZO34 zendt uit vanuit een prachtig pand in het centrum van Emmen. Hier werden we enthousiast ontvangen door Niels. Na wat te hebben gedronken liet hij ons de verschillende ruimtes zien. Vooral het grote scherm in de tv-studio maakte veel indruk, maar ook de vele knopjes, schuifjes en geluidjes in de radiostudio waren heel leuk om te zien. In de regiekamer zagen we hoe de verschillende camera’s worden bediend en leerden we over het monteren van een nieuwsonderwerp op de computer. Allemaal super leerzaam om eens te mogen bekijken! Een aantal leerlingen wilde zelfs wel gelijk stage komen lopen!

Zelf achter de microfoon

Als afsluiting van de middag was er nog de mogelijkheid om te beleven hoe het voelt om een echte presentator te zijn. Met een microfoon in de hand en voor het grote scherm voelde Mike zich al snel een echte tv-ster!

Niels en Emiel bedankt voor het mogelijk maken van deze superleuke rondleiding!