Cardiotraining bij Basic Fit

Sinds januari zijn we op kleine schaal begonnen met het aanbieden van een sportprogramma bij  sportschool Basic Fit aan de Wembley tegenover de school.

De 5e jaars leerlingen die wel de theorielessen volgen kunnen binnen hun programma op dinsdag hiervoor kiezen. Het gaat hier om cardiotraining waar de leerlingen gericht werken aan hun conditie op de loopband, de diverse fietsen, stairs en crosstrainers. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een goede warming up en cooling down.

Op donderdag worden de beschikbare pasjes gebruikt binnen het CreActief programma voor de 3e jaars leerlingen. Het programma lijkt globaal op het programma van de 5e jaars.

Een goede voorbereiding

Van de leerlingen wordt verwacht dat ze sportkleding bij zicht hebben inclusief zaalsportschoenen, een handdoek voor op de toestellen, een hangslotje voor het kluisje en een drinkflesje is ook handig maar niet verplicht.

Leerlingen die hun spullen niet op orde hebben, mogen ook niet mee en hebben gewoon hun programma op school.

Op het Facebookaccount van school waren al ouders die vroegen of dit programma nog uitgebreid ging worden naar andere klassen. Die plannen zijn er op dit moment niet maar als het goed bevalt is uitbreiding wellicht mogelijk. Meer valt daar op dit moment niet over te zeggen.