Persoonlijke Verzorging

Leerjaar 3:
Persoonlijke Verzorging: Deze lessen zijn verplicht voor leerlingen die niet gekozen hebben voor het vak Uiterlijke Verzorging. Want, met een goede persoonlijke verzorging is het makkelijker om een stageplek of baan te vinden. Het doel hiervan is dat onze leerlingen zich goed kunnen presenteren. Kortom, tijdens deze lessen besteden we aandacht aan de algemene lichamelijke hygiëne van onze leerlingen. Deze periode van ongeveer 6 weken kunnen de leerlingen afsluiten met het certificaat : Persoonlijke Hygiëne.

Uiterlijke Verzorging

Leerjaar 3:
In het derde leerjaar kun je het vak Uiterlijke Verzorging kiezen als Praktijkvak. Je krijgt les in een aantal basistechnieken.
Deze lessen zijn onderdeel van: Handverzorging, Mondverzorging, Lichaamsverzorging, Gezichtsverzorging en Haarverzorging. Tijdens deze lessen Uiterlijke Verzorging kun je een aantal competenties halen. Als je je een aantal vaardigheden eigen hebt gemaakt, kun je deze als behaalde competenties laten aftekenen en je kunt dan deze periode 3 certificaten behalen.

IMAG1183

Leerjaar 4, 5 en 6:
In de bovenbouw kun je  het vak Uiterlijke Verzorging ook kiezen als Praktijkvak. Alles wat je in het derde leerjaar hebt geleerd, is een goede basis voor het vierde leerjaar. Met andere woorden,  je kunt je verdiepen    op de vaardigheden die je je in het derde leerjaar eigen hebt gemaakt.

Dit leerjaar kun je ook een aantal certificaten behalen.

Afgelopen jaar hebben we met leerlingen ook presentaties in bejaardentehuizen gegeven. We verzorgen en organiseren beauty-ochtenden voor o.a. cliënten van verschillende bejaardentehuizen.

IMAG0886  IMAG1386