Laatste nieuws

Verkiezingen leerlingenraad

 

Verkiezingen klassenvertegenwoordiger/leerlingenraad

In de week van 11 oktober tot en met 17 oktober worden de klassenvertegenwoordigers gekozen. De leerling die zich opgeeft als klassenvertegenwoordiger doet automatisch ook mee aan de leerlingenraadsverkiezing. Hiervoor is de methode-les “les verkiezing klassenvertegenwoordiger”  van Leren & Leven (dezelfde procedure als voorgaande jaren).

 

Promotieweek voor de kandidaten

In de week van 1 november tot en met 7 november is de promotieweek voor de kandidaten voor de leerlingenraadverkiezing. Alleen de klassenvertegenwoordigers doen met de verkiezing voor de leerlingenraad mee.

De kandidaat gaat samen met hulp van klasgenoten een campagne opzetten.

Dat kan dan tussen 1 november tot en met 7 november. Posters, folders, een clip op de kantineschermen, een stunt, een sms/app aan alle leerlingen, social media…..verzin het maar. Hoe creatiever hoe leuker.

De docenten zullen de leerlingen hierin coachen met speciale lessen uit het pakket “Leren en Leven’.

In deze week komen de kandidaat biljetten ook in de kantine te hangen.

De mentor/AVO docent zorgt ervoor dat uiterlijk 29 oktober de kandidaat biljetten zijn aangeleverd, via de e-mail, bij mevrouw Heidema  (n.heidema@pro-emmen.nl)

Stemmen

Op maandag 8 november van 08:30 tot en met 12:25 uur krijgen de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 en 5 de tijd om te stemmen. Dit gebeurt in de kantine in de daarvoor aanwezige stemhokjes.

Op donderdag 11 november van 08:30 tot en met 12:25 uur krijgen de leerlingen van leerjaar 4 de tijd om te stemmen.

Op donderdag 11 november is er tevens de mogelijkheid om leerlingen die maandag 8 november niet hebben kunnen stemmen dit alsnog te doen. Dit kan van 08:30 tot en met 12:25 uur.

De verkiezingsuitslag en presentatie van de nieuwe leerlingenraad

Op vrijdag 12 november tijdens de eerste pauze zal door het MT de leerlingenraad bekend worden gemaakt. Ook komt de uitslag op de borden in de kantine, website en via de e-mail naar de leerlingen en ouders/verzorgers.

Algemene info over de leerlingenraad

Op deze pagina vind je veel meer informatie over de leerlingenraad