Voorrondes PROfessionals wedstrijd
Sector Groen
Bloemschikken
- 4e Albertje,Chanel en Marissa
- 3e Yorsalem 8,1
- 2e Malak 8,3
- 1e Isabel 9,3
Horeca keuken
Op maandag en dinsdag deden in totaal 11 leerlingen mee in de groep horeca- keuken.
De leerlingen moesten een gebonden tomatensoep maken. In het recept kwamen de volgende examen technieken in voor zoals: Tomaat monderen/pliceren, ciseleren van champignons, uien snipperen, brunoise snijden van diverse groentes, op smaak brengen, roux maken, ontzuren van tomatenpuree, ect. Dus een mooie oefening voor het KAS-examen in juni. Het was een spannende wedstrijd, leerlingen deden hun best om te winnen. En de soep was zeer smaakvol.
- Een gedeelde 3e plek: Esmee en Chyara
- 2e met 1 punt verschil van nr 1: Elise
- 1e Damian
Hout
Ook bij hout hebben 8 leerlingen meegedaan met de voorronde van de PROfessionals. De leerlingen moesten aan de hand van tekening
en een stappenplan een dienblad maken met een houtverbinding. De leerlingen waren heel geconcentreerd en rustig aan het werk.
Het resultaat lag ook heel heel dicht bij elkaar!
- Eerste: Aron
- Tweede: Miad
- Derde: Bart
De PROfessionals wedstrijd
Algemene info over deze wedstrijd in een eerder bericht.