wereldlichtjesdagElk jaar op de tweede zondag van december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd. Over de hele wereld en ook in veel dorpen en steden in Nederland, worden op deze dag om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes gebrand, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Sommigen herdenken een volwassen kind en anderen een heel jong kind. Er zijn mensen voor wie het verlies nog heel vers is en bij anderen is het soms al tien-tallen jaren geleden.

Tijdens de samenkomst worden de kinderen herinnerd door middel van het branden van kaarsjes en door te luisteren naar muziek, zang, troostende woorden en gedichten.

Binnen de Gemeente Emmen wordt Wereldlichtjesdag op zondag 14 december as. georganiseerd in Emmen, Klazienaveen en Erica.

U bent van harte welkom op de volgende locaties


 

Emmen (Grote Kerk)

Organisatie door Jenny Louissen, van Uitvaartzorg Louissen en Simone en René Pol. Zang en muziek door Hilde Habing, Esther Miske, Marc Bruinewoud en Freddy Vos.

Inloop vanaf 18.30 uur. Start 18.45 uur. Tot +/- 19.45 uur.

 

Klazienaveen (Algemene Begraafplaats) 

Organisatie door Patricia van Harteveld van Rouw- en verliesbegeleiding De Vuurtoren, samen met Mirjam Klaver en Petra Vellinga.

De samenkomst is bij de Algemene Begraafplaats Klazienaveen aan het Van Echtenskanaal NZ, bij de “oude ingang” voor de poort. Zang, muziek, gedichten en eveneens wordt het lied “Precious Child” ten gehore gebracht, dat speciaal voor deze dag is geschreven.

Inloop vanaf 18.30 uur. Start 18.45 uur. Tot +/- 19.45 uur.

 

Erica (Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Parochie, Kerkweg 122)

Initiator is Han van Os. Start 19.00 uur. Vanaf deze locatie wordt er een tocht gestart om de kinderen die van ons zijn heen gegaan, te herdenken. Er is verder geen dienst of gezang, tenzij dat spontaan wordt ingezet. Graag zelf een kaarsje of lichtje mee brengen.

Start 19.00 uur.