Sinds enige tijd zijn we met de sectie bezig met de vraag -hoe kunnen wij een goede cursus plantenteelt aanbieden aan onze leerlingen?- Na ons groenoverleg van de laatste keer is er besloten om in zee te gaan met het cursusaanbod, ontwikkeld door het KPC. Deze cursus leidt leerlingen op om een certificaat te halen, zodat het voor hun makkelijker wordt werk te vinden in de (glas)tuinbouw.

Eindelijk zijn we gestart! We willen via deze kolumn dan ook vermelden dat we bijzonder trots zijn op een van onze leerlingen, die vandaag begonnen is met het volgen van deze cursus!

Agnes Bouma loopt reeds enige tijd stage bij Hortensiakwekerij Sprenkeling. (Mooie naam voor een kwekerij, die ook bladbemesting toepast; dus als het ware planten besprenkelt met biologisch/organische meststoffen) Met Agnes en de telers, ouders, mentrix en stage-afdeling is afgesproken dat zij de handelingen en gedragingen uit de cursus in de praktijk mag gaan beoefenen. 

Agnes heeft er veel zin in. De stageplek ook, ik ben enthousiast en… Zo hopen wij…. Meerdere leerlingen zullen daar een voorbeeld aan nemen.

penwortel 6-1 penwortel 6-2

Werken in de glastuinbouw? Iedereen kan het!

Een voorlopige opsomming van glastuinbouwbedrijven waarmee wij met school samenwerken:

-Stekbedrijf Weber
-Pioenrozenkwekerij “De Drentse Rozentuin”
-Hortensiakwekerij Sprenkeling
-Kleinfruitkwekerij “De Frambozentuin
-Palmbomenkwekerij “Garden Palms”
-Tomatenkwekerij “Van Overbeek”
-Snijbloemenkweker “SeVaRe”