Stand van zaken op school rond corona

We zijn blij met het dalen van het aantal besmettingen in Nederland. Jammer genoeg zien wij binnen PRO Emmen op dit moment een lichte stijging van het aantal besmettingen. Hierover gaat dit bericht. Alle ouders waarvan het mail adres bekend is hebben dit ook als mail ontvangen.

We zijn zoals u weet, voorzichtig bij klachten van collega’s en leerlingen die kunnen duiden op corona. We adviseren bij corona-gerelateerde klachten (zoals een verkoudheid) thuis te blijven en een test te doen. Wanneer een huisgenoot corona, koorts en/of benauwdheid heeft, zeggen we dat de leerling of collega thuis moet blijven en bij klachten een test laat doen.
Aan het eind van vorige week en in dit weekend, kwamen er twee positieve testuitslagen van leerlingen en één positieve testuitslag van een medewerker binnen. Vanuit het bron- en contact-onderzoek zijn alle mensen benaderd die in nauw contact zijn geweest met de leerlingen en/ of de medewerker. Met deze mensen is telefonisch contact geweest over het in quarantaine gaan. Dus indien u niet zelf bent benaderd, geldt de quarantaine maatregel niet voor uw kind.

Invloed op rooster

Deze bovenstaande maatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk invloed hebben  op het rooster van uw kind. Het kan zijn dat er een deel van de lesweek thuisonderwijs verzorgd moet worden, dat er lesuren uit zullen vallen of zelfs een lesdag uitvalt. We vragen u de Som-today app goed te volgen. Tenzij de mentor andere afspraken heeft gemaakt met uw kind/u over thuisonderwijs, is de SOM today app leidend.
We proberen binnen de mogelijkheden die we hebben, alles zo soepel mogelijk op elkaar af te stemmen. Alle betrokken collega’s gaan tien dagen in quarantaine. Als ze na deze periode klachtenvrij zijn, zullen ze weer werken vanuit school. Dit geldt ook voor de betrokken leerlingen.

We blijven ons houden aan de adviezen van de GGD. Zij zijn deskundig en weten wat goed is om te doen. We hopen natuurlijk dat het bij deze besmettingen blijft. Het zijn geen mooie berichten, maar samen gaan we hier het beste van maken. We hebben ook geen andere keus helaas, als we de gezondheid voorop blijven stellen. We melden onze leerlingen dat afstand houden tot docenten echt belangrijk is, net zoals de plicht tot het dragen van een mondkap buiten de les om.

Meer informatie

Indien u vragen hebt,  kunt u via de schoolmail (info@pro-emmen.nl) contact opnemen met ons. De mail wordt meerdere malen per dag gelezen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de mentor van uw kind. Ook heeft de GGD Drenthe een informatie pagina m.b.t. corona. https://www.ggddrenthe.nl/over-ggd/actueel/coronavirus/

Dank voor uw medewerking en uw begrip in deze tijd. Blijf gezond of beterschap gewenst!