BEDANKT!!

Onlangs hebben we het bedrag van € 643,45 van jullie leerlingen mogen ontvangen. Wat een prachtige opbrengst, die jullie hebben weten te maken van € 80,-microkrediet. Echt fantastisch! Hartelijk dank hiervoor!

Met dit bedrag kan Day for Change onder andere een project in Kenia steunen. Dit is een project van de Rabobank Foundation, waarbij een trainingscentrum en centrale proefkas voor kleine boeren worden opgezet.

 

Dankzij jullie bijdrage kan een trainingscentrum en proefkas worden opgezet. De boeren worden geholpen bij het toegankelijk maken van professionele groenteteelt, ze krijgen begeleiding bij de aanleg van kassen en velden, en tijdens de teelt. Ze kunnen vervolgens met een microkrediet een eigen kas en/of veld aanleggen en exploiteren. Bovendien worden de groepen gestimuleerd om een groepsgewijze afzet te creëren, zodat de tussenhandel weg kan vallen en de boeren een betere prijs kunnen krijgen voor hun teelt.

 

In het Day for Change filmpje zijn beelden te zien van het project in Kenia. Wellicht leuk om de leerlingen te laten zien waar hun opbrengst o.a. naartoe gaat.
Zie; http://youtu.be/flTIK3t29_A                   

 

Naast dit project steunen jullie, samen met alle andere deelnemende scholen, ook andere projecten van:

–          Rabobank Foundation
–          Oikocredit

Hopelijk hebben jullie met veel plezier meegedaan met de Day for Change Klasse!Actie.

Nogmaals heel erg bedankt!

Babette Anhalt
Claartje Mens
Inge Reyntjes