dayforchangeDe leerlingen van klas 3 van Praktijkschool Emmen hebben kleine bedrijfjes opgericht om geld te verdienen voor de stichting Day for Change. Van deze stichting hebben ze een krediet ontvangen om te kunnen beginnen.

De bedrijfjes zullen zich presenteren op maandag 26 januari in en rond de kantine van onze school. Van 12.30 uur tot 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom.

Er worden verschillende producten speciaal voor deze actie gemaakt. Onder andere bij de afdeling hout, groen en bloemschikken. Er zijn veel hapjes te koop. Daarnaast zijn er tegen een kleine betaling sport- en spelactiviteiten.
Ook kunt u uw auto laten wassen.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de Facebook pagina: Day For Change – PRO Emmen.
Op 26 januari is iedereen welkom. Alle ouders krijgen nog een schriftelijke uitnodiging en ook de leerlingen van klas 1 en 2 worden uitgenodigd.

 


Landelijk doen duizenden leerlingen uit het primair- en voortgezet onderwijs mee met de Day for Change Klasse! Actie. Deze leerlingen ontvangen een lening – een microkrediet – van €5,- per leerling en zetten met hun groep 1 of meer bedrijfjes op. Na 4 juli betalen de groepen hun lening terug en dragen ook de winst af aan Day for Change. Met deze winst wordt vervolgens in ontwikkelingslanden meer microkrediet mogelijk gemaakt.

Op dit moment profiteren 154 miljoen mensen met hun gezinnen van een microkrediet. Zij hebben meer zekerheid over hun inkomen, een betere gezondheid en sturen hun kinderen vaker naar school. Microkrediet is uitgegroeid tot een zeer effectief middel in de strijd tegen armoede en is een vitaal instrument om een bijdrage te leveren aan duurzame vrede.

Wilt u meer weten over Day for Change. Bezoek dan

www.dayforchange.nl