Project ‘Speaking Minds’

De 4e jaars Entree leerlingen van PRO Emmen hebben vrijdag 18 januari op het gemeentehuis in Emmen een project met betrekking tot hun leefomgeving afgerond. In samenwerking met de organisatie “Speaking Minds” hebben de leerlingen thema’s uitgewerkt waarvan zij vinden dat de gemeente Emmen er aandacht aan moet besteden. Hierbij valt onder anderen te denken aan; verkeersveiligheid, gezonde voeding en opvoedingshulp voor ouders.

In een lessenserie voorafgaand aan de slotbijenkomst op het gemeentehuis hebben de leerlingen met behulp van actiekaarten inhoud gegeven aan de verschillende thema’s. Uiteindelijk leverde dit prachtige posters op waarop kort en bondig de adviezen werden weergegeven.

Presentatie op het gemeentehuis

De posters en de inhoud van de thema’s werden op het gemeentehuis gepresenteerd aan wethouder Wanders, die speciaal was uitgenodigd voor de bijeenkomst. De presentaties vonden plaats op de infomarkt, dat onderdeel was van de bijeenkomst.

Ter afsluiting ontvingen alle leerlingen uit hand van de wethouder een welverdiend certificaat en werd dit vastgelegd op een prachtige foto.

In de media

De Emmer Courant heeft een artikel geschreven over dit project. In dit bericht van 18 januari meer informatie en enkele foto’s.