Mondkapje in de gang, op de trap en in de kantine

De overheid gaat het beleid voor het verplicht dragen van mondkapjes wettelijk regelen. De wettelijke aanpassing wordt 26 & 27 oktober behandeld in de Tweede Kamer.

Alle VO scholen in Emmen dezelfde regels

In Emmen hebben de VO-scholen besloten om het verplicht dragen van mondkapjes eerder in te laten gaan. In goed overleg met de MR is besloten om het dragen van de mondkapjes vanaf donderdag 22 oktober 2020 te verplichten.
Het verplicht dragen van de mondkapjes geldt in de gangen, in de kantine en op de trappen binnen school. Dit betekent ook dat het mondkapje gebruikt moet worden als je even het toilet bezoekt of iets uit de tas pakt op de gang. Deze verplichting geldt voor alle medewerkers, leerlingen en bezoekers.

Meer duidelijkheid

We willen de vrijblijvendheid voor het al dan niet dragen van een mondkapje wegnemen. Dit voorkomt misverstanden in de communicatie.

Medische bezwaren

Ouders van leerlingen die, om bekende zwaarwegende medische redenen geen stoffen mondkapje mogen dragen, vragen we om per mail contact op te nemen met de mentor, zodat hierover overleg kan plaatsvinden.

Mail met meer informatie

Ouders en leerlingen hebben op 21 oktober een mail ontvangen over dit onderwerp. Heeft u geen mail ontvangen dan kunt u contact opnemen met de administratie om uw gegevens bij te werken. Dit kan via een mail naar info@pro-emmen.nl