Uitreiking in de kantine

Vandaag is in de kantine de Gouden Schoolkantineschaal uitgereikt aan Mevrouw van Noort die de lessen catering verzorgd. Er was daarom gratis fruit voor alle leerlingen vandaag.

 

De vierde Schoolkantine schaal voor PRO Emmen

Met de Gouden Schoolkantine Schaal kan PRO-Emmen  laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend.  De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk. Het is het vierde jaar dat de school een Gezonde Schoolkantine schaal krijgt, waarvan de laatste drie jaren de gouden variant die voldoet aan de hoogste normen.

PRO-Emmen heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van nieuwe, verbeterde richtlijnen, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

 

Wat betekent een gouden schaal?

Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet de kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Daarvoor is in de kantine een nieuw watertappunt geplaatst.

Project De Gezonde School

In het deel Gezonde School vindt u nog meer informatie over onze voedingslessen en de aandacht voor gezondheid bij deze lessen.