Laatste nieuws

PRO Emmen en Drenthe College tekenen samenwerkingsovereenkomst voor leerlingen in Entree-onderwijs

 

Afgelopen week hebben Nico van Luik van PRO Emmen en Gerard Eilert van Drenthe College een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze samenwerking willen beide onderwijsinstellingen leerlingen van PRO Emmen een goede aansluiting bieden op Entree-onderwijs bij Drenthe College.

Door de samenwerking krijgen leerlingen van PRO Emmen de mogelijkheid om naast hun reguliere lessen, twee jaar lang een Entree-opleiding in samenwerking met Drenthe College te volgen (de opleiding bij PRO Emmen en de examens bij Drenthe College). Met een Entree-diploma kunnen de jongeren doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of uitstromen naar een baan.

Nico van Luik: ‘Het is goed voor onze leerlingen om het Entree-onderwijs samen met Drenthe College vorm te geven. Naast de Entree-opleiding leiden we de Entree-leerlingen ook op binnen de branche. Een branchediploma samen met een entreediploma vergroot voor hen de kans op duurzaam werk en/of doorleren’.

Inhoud Entree-onderwijs

Binnen het Entree-onderwijs in Emmen kunnen de leerlingen kiezen uit de volgende zeven profielen: Assistent bouwen, wonen en onderhoud, Assistent dienstverlening en zorg, Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, Assistent metaal-, electro- en installatietechniek, Assistent logistiek, Assistent mobiliteitsbranche en Assistent verkoop/retail.

Naast Nederlands en rekenen bestaat het onderwijspakket uit kerntaken, loopbaan en burgerschap, een keuzedeel en beroepspraktijkvorming.