De eerste jaars leerlingen hebben gedurende een aantal weken een cultureel erfgoed project ‘Archief’. Dit nieuwe project is een pilot en is ontwikkeld in samenwerking met De Kunstbeweging en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meerdere excursies

De start was in het Drents Archief in Assen met een filmpje met oude beelden zoals eerder in het polychroon nieuws in de bioscoop. Dit aan de hand van de thema’s gebouwen, vervoer, lifestyle en sport en spel. Daarnaast was er een workshop in een escape room.De leerlingen maken tijdens het project een tijdscapsule met onder andere een stamboom. Ze gingen met een oude foto op stap en maakten vanaf dezelfde plek een foto van nu. Hierbij was de opdracht om verschillen tussen de oude en nieuwe situatie op te zoeken.  Woensdag 17 oktober zijn de leerlingen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem geweest. Hier lag de nadruk op een doe programma. Daarnaast hadden de leerlingen een gerichte opdracht om foto’s te maken passend bij het eerder gekozen thema.

Vervolg na de herfstvakantie

Na de herfstvakantie zijn per thema een excursie en of workshop en op het eind nog een kunstzinnige verwerking en presentatie.
Als het project is afgerond hebben de leerlingen heel veel geleerd over archief , vroeger, nu en in de toekomst.
De foto’s zijn van de dag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arhem.