Stage-informatie: voor wie?
De stage-informatie is bestemd voor de ouder(s), verzorg(st)ers van onze leerlingen en voor bedrijven, gezinnen en instellingen die besloten hebben één van onze leerlingen op te nemen als stagiaire. Deze informatie tracht een zo volledig mogelijk antwoord te geven op vragen, die voor en tijdens de stage zouden kunnen ontstaan.

Doel van de stage
Met behulp van de stage doen de leerlingen werkervaring op en wordt geprobeerd de overgang van school naar werk te verkleinen De kans om opgenomen te worden in het arbeidsproces wordt hierdoor vergroot. Tijdens de stage moet naar voren komen welke arbeidsmogelijkheden een leerling heeft. Ook de sociale aanpassing is een belangrijk aspect, omdat tijdens de stageperiode de leerling in de gelegenheid wordt gesteld om ervaringen op te doen in bedrijven en instellingen waarin hij/zij met mensen omgaat in een buitenschoolse situatie. Bovendien leert hij/zij op deze manier de interne verhoudingen in de maatschappij kennen die niet uit boeken te leren zijn. Wanneer mag een leerling stage lopen?

De keuze van het stageadres: stap voor stap

Stap 1:
Een stageadres voor een leerling wordt niet zomaar uit de lucht gegrepen. Voordat de leerling op stage gaat, is er een stagegeschiktheids-onderzoek (assessment) afgenomen om te bepalen op welk terrein de voorkeur van de leerling ligt en wat de reële mogelijkheden zijn.

Stap 2:
Vervolgens bekijken de assessoren(degenen die het onderzoek hebben afgenomen) op grond van de onderzoeksgegevens of een leerling stagerijp is. Hiermee wordt aangegeven dat een leerling er aan toe is om stage te gaan lopen. De volgende zaken spelen hierbij een rol: – voldoende arbeidsvaardigheid – zelfstandigheid – sociaal voldoende vaardig zijn – zelfstandig kunnen reizen – gemotiveerd zijn – bereid zijn om aan te pakken – lichamelijk sterk genoeg zijn om een werkdag aan te kunnen – het voorhanden zijn van een geschikte stageplaats

Stap 3:
De assessoren bespreken de uitslag van het onderzoek met de groepsleerkrachten en bepalen aan de hand van de uislagen op welk niveau (zie volgend alinea) en in welke richting een adres moet worden gezocht. De uitslag wordt besproken met de leerling en ouders worden hiervan op de hoogte gesteld.

Stap 4:
De stagedocent doet een voorstel aan ouders/verzorg(st)ers en leerling. De stagedocent regelt de kennismaking met de stagebegeleider op het bedrijf/of instelling en maakt afspraken over bijvoorbeeld: begin- en eindtijden, pauzes, taken, speciale kleding. De stageovereenkomst wordt opgemaakt en ondertekend door de ouders/ verzorg(st)ers, de leerling, het bedrijf/of instelling en de school. Het zoeken van een geschikt stageadres is een zaak van de school, de ouder(s) / verzorg(st)ers en de leerling. Het zoeken van een passend adres is maatwerk. De capaciteiten van de leerling moeten aansluiten bij de moeilijkheidsgraad van het werk. Ideeën en suggesties van de kant van de ouder(s) / verzorg(st)ers omtrent een stageadres zijn van harte welkom. Om te komen tot een verantwoorde plaatsing is de stage ingedeeld in niveaus. Ieder niveau stelt andere eisen aan de leerling:

Waar gaat de leerling stage lopen?

Niveau A: beschermde werkplek: dagbesteding
Hierbij moet gedacht worden aan werkplekken waarbij de arbeidsprestatie ondergeschikt is aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. De leerling en zijn mogelijkheden staat centraal. De dagbestedingprojecten zijn geen bedrijven die winst moeten maken. Ze worden veelal gesubsidieerd door de overheid. Daarom is het mogelijk om veel tijd te besteden aan begeleiding en de ontwikkeling van de leerling. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat er een arbeidsprestatie geleverd wordt. Deze blijft echter altijd gekoppeld aan de mogelijkheden van de leerling. De werkzaamheden zijn vaak niet al te moeilijk en kunnen in eigen tempo afgewerkt worden.

Niveau B: beschermde werkplek: sociale werkplek
In tegenstelling tot de dagbesteding staat in de sociale werkvoorziening de factor prestatie meer op de voorgrond. Dergelijke instellingen opereren vaak ook op de ‘vrije markt’ en moeten meestal op tijd hun producten afleveren. In de afgelopen jaren werd er steeds minder subsidie gegeven aan de werkvoorzieningschappen. Gevolg hiervan was dat er steeds hogere eisen gesteld werden aan stagiaires en (toekomstige) werknemers, omdat er geld moet worden verdiend. De sociale werkvoorziening kent verschillende richtingen: – groenvoorziening en bouw – productiewerk – metaal – schoonmaakwerk – hout

Niveau C: vrije bedrijf en instelling, met voorzieningen
Onder het ‘vrije bedrijf’ wordt verstaan: bedrijven die tot doel hebben winst te maken en daarom efficiënt en marktgericht werken. Voorzieningen zijn additionele maatregelen zoals bijvoorbeeld inwerk- en begeleidingssubsidie, loonkostensubsidie, extra begeleiding op de werkplek, enz.. Er worden meer eisen gesteld aan de leerlingen dan in de voorgaande niveaus als het gaat om: – werktempo – zelfstandigheid – inzet – inzicht – sociale vaardigheden (omgaan met collega’s, klanten, meerderen etc.) – omgaan met kritiek – presentatie – initiatief – doorzettingsvermogen – verantwoordelijkheidsbesef. Voorwaarde bij bedrijven en instellingen is en blijft dat men bereid is om tijd en energie te steken in de begeleiding van de stage.

Niveau D: vrije bedrijf en instelling, zonder voorzieningen

De opbouw van de stage

A. De oriënterende stage
De eerste fase bestaat meestal uit een periode waarin leerlingen maximaal 1 dag stage lopen. Sommige leerlingen beginnen met een halve dag. De leerling maakt kennis met het begrip werk. Er wordt geleerd hoe het is om op tijd te komen, taken uit te voeren, om te gaan met collega’s, samen te werken met anderen, jezelf te presenteren etc. De leerling en de begeleider kunnen bepalen of de keuze van de stageplaats juist was. De leerling kan bepalen of hij/zij verder wil in deze richting. Het voornaamste is echter dat de leerling kennis maakt met een arbeidssituatie. Een situatie die totaal anders is dan de lessen op school.

B. De beroepsgerichte stage
In de tweede fase gaan leerlingen minimaal 2 en maximaal 3 dagen stage lopen. De eisen die aan de leerling gesteld worden zijn hoger. Er wordt meer verwacht van leerlingen als het gaat om inzicht, zelfstandigheid, bereidheid, tempo e.d.. Deze periode kan 1 tot 2 jaar duren, afhankelijk van de vorderingen van de leerlingen.

C. Plaatsingsstage
Als een bedrijf of instelling bereid is om een leerling in dienst te nemen kan besloten worden om een leerling gedurende bijvoorbeeld 1 of 2 weken achter elkaar stage te laten lopen. De aankomende werkgever kan dan beoordelen of de stagiaire het werk ook een gehele week achter elkaar aan kan. Ook de leerling kan dan bezien of hij/zij zo geschikt is voor de functie.

De stageovereenkomst
Als er gekozen is voor een stageadres maakt de school een stageovereenkomst op die ondertekend wordt door de stagedocent van de school, de ouders/verzorg(st)ers, de leerling en de stagebegeleider van het bedrijf of de instelling. Bewaar deze overeenkomst goed, hierin staan de gegevens van de leerling en het bedrijf!

Contact met het stageadres
Vanuit de school zoekt de stagedocent contact met het stageadres. Tijdens de stage heeft de stagedocent contact met de stagegever d.m.v. bezoeken aan het bedrijf / instelling / gezin. Alle kontakten lopen via de school! Gestreefd wordt naar een zo goed mogelijk, maar onopvallend en weinig sturend contact.

Op de school bent u van harte welkom met uw vragen en problemen.

Verzekering
Vanuit de school is er voor de leerlingen die stage lopen een verzekering afgesloten tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. In de schoolvakanties zijn de leerlingen niet verzekerd via de school!

Ziekte of afwezigheid anderszins
Indien uw zoon / dochter / pupil geen stage kan lopen dient u dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de school EN het stagebedrijf.

Stage lopen: op welke dagen?
In overleg met de stagedocent en het stagebedrijf wordt bepaald op welke dag(en) er stage wordt gelopen. Gedurende de schoolvakanties lopen de leerlingen officieel geen stage.

Hoe zijn de vergoedingen voor de leerlingen geregeld?
De school is wettelijk niet verplicht om de leerlingen een geldelijke stagebeloning te geven. De stage maakt gewoon deel uit van het onderwijsprogramma. De reiskosten van leerlingen die buiten hun woonplaats stage lopen kan in een aantal gevallen vergoed worden via de gemeente.

De beoordeling
Leerlingen krijgen een stagemapje mee waarin per week wordt aangegeven of ze op hun stageadres zijn geweest en hoe het die week is gegaan. Twee maal per jaar ontvangt het bedrijf een stage-beoordelingsformulier. Wordt de stage beoordeeld als voldoende, dan ontvangt de stagiaire een certificaat. Tussentijds zal de stagedocent bezoeken brengen aan het bedrijf om relevante zaken te bespreken.

De verslaggeving
De stagedocent brengt regelmatig bezoeken aan de bedrijven/instellingen. Hierbij worden eventuele problemen besproken en wordt er bekeken waar de leerling de stagegever en de school in de komende periode op moeten letten.Twee maal per jaar krijgen de ouder(s) / verzorg(st)ers gelijktijdig met het rapport van de prestaties op school, een rapport over de stage. Daarnaast bestaat er altijd een mogelijkheid om, na telefonische afspraak, een gesprek te hebben met de stagedocent.

Stage gelopen. En dan ……….?
De ervaring heeft ons geleerd dat er ieder jaar weer een aantal leerlingen zijn die de school verlaten en baan krijgen bij hun stageadres. Dit geldt helaas lang niet voor alle leerlingen. Het hebben van stage-ervaring kan echter een groot voordeel zijn bij het zoeken naar werk. De stagedocenten overleggen regelmatig met het UWV, CWI, SW, MEE en reïntegratiebedrijven over de schoolverlaters.

De stagedocent helpt bij:
– inschrijving CWI
– inschrijving bij de sociale werkvoorziening
– aanvragen van loondispensatie voor de werkgever zodat het aantrekkelijker wordt om een leerling in dienst te nemen
– aanvragen van een subsidie voor de werknemer
– onderhandelen met werkgevers over een dienstverband
– aanvragen van een Wajong
– uitkering voor leerlingen

Naschoolse begeleiding
PRO Emmen geeft nog twee jaar lang naschoolse begeleiding op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat er regelmatig bij leerling en bedrijf wordt geïnformeerd hoe het gaat. Mochten er hulpvragen zijn, dan wordt bekeken welke instantie deze kan beantwoorden.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonfutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88
xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonfutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88