Schoolkamp 2e jaars 2017

Op dinsdag 4 juli vertrokken wij met 50 leerlingen en 8 begeleiders op de fiets richting Oberlangen. Daar verbleven wij 2 nachten in Hof Beel, aan de Eems.
Op de eerste dag hebben we gezwommen in het Topas zwembad bij Schloss Dankern. Daar hebben we genoten van de mooie glijbanen. De badjuffrouw kon onze bommetjes niet zo waarderen.
Bij terugkomst was er heerlijke kipshoarma met een salade klaar gemaakt door onze afdeling catering en diende alleen nog even opgewarmd te worden.
Na het diner konden de leerlingen kiezen tussen o.a. kanoën, zwemmen en voetbal. Na deze activiteiten was er nog een puzzeltocht, omdat er een beetje vals gespeeld was kwam er geen echte winnaar uit de bus.
Iedereen ging daarna op tijd naar bed 😉.
De volgende ochtend hadden we buiten ontbeten en onze lunch gemaakt. We gingen op de fiets richting Schloss Dankern.
Het was prachtig weer. We hebben eerst een aantal waterfietsen gehuurd en een aantal leerlingen wilden graag waterskiën.
Om half twee werden we bij het klimpark verwacht om te klimmen. Helaas bleek daar iets kapot waardoor we niet konden klimmen. We hebben toen besloten om nog een keer te gaan waterskiën. Een hele groep leerlingen heeft op deze dag leren waterskiën. Het was prachtig om zoveel trotse koppies te zien.
Na het waterskiën gingen we weer naar Hof Beel. Rond zes uur werd de barbecue aangestoken en werd er ouderwets gebunkerd van al het lekkers. Want iedereen had veel trek na zoveel activiteit.
Na de barbecue ging het kampvuur aan, was er disco, konden leerlingen weer kiezen voor kanoën en vissen.
Een drukke maar zeer geslaagde dag. De meeste leerlingen waren erg moe, dus weer gingen ze op tijd slapen.
De volgende ochtend hebben we weer buiten ontbeten en de lunch voor onderweg gemaakt. Daarna met alle vermoeide koppies weer richting school.
Daar kwamen we net voor enen aan.
Het was een geslaagd schoolkamp met prachtig weer, een leuke groep leerlingen met dito begeleiding.
Alle foto’s kun je bekijken in het fotoalbum. Klik op de foto rechtsboven om naar het album te gaan.