Tijdens de kerstvakantie is er bij de jongens-wc op de eerste verdieping een waterleiding gesprongen. Het water is zeker een volle dag en nacht uit de leiding gespoten. Gevolg was dat op 30 december het alarm van ons gebouw afgegaan is. Het beveiligingsbedrijf kwam snel na het alarm en zag dat er water lekte in het kantoor van onze conciërge. Enkele personeelsleden van Pro Emmen werden gewaarschuwd en zijn snel naar school gereden. Toen ze aankwamen bleek al snel dat er een grote lekkage was. Op de eerste verdieping stond 2 cm water en beneden bij de kantoren leek het wel of je in de regen stond.
Gelukkig kwamen er al snel een aantal collega’s helpen en ook het schoonmaakbedrijf Visschedijk kwam snel met waterstofzuigers en extra personeel. Gezamenlijk is er uren gewerkt om al het water zoveel mogelijk weg te krijgen. Als beloning een lekkere pizza in de pauze.

Toch is er behoorlijk wat schade: er zijn bv. enkele computers stuk en vloerbedekking zal voor een deel vervangen moeten worden. Daarnaast zijn er allerlei kleine schades en ongemakken.

Deze week staan er overal in ons gebouw speciale drogers de hele dag te blazen. Hiermee hopen we dat schade aan binnenmuren en vloeren beperkt blijft.

waterschade 1

waterschade 2waterschade 3