Maandag:
We zijn aangekomen op camping La Combe in Frankrijk. Het is heel warm.
Nadat de leerlingen de tenten hebben opgezet hebben ze een duik genomen in de zwemvijver op de camping. Omdat het erg warm is, was dat wel lekker.
Dhr. Geuze en dhr. Roelfes hebben ’s avonds samen met de eigenaresse (Lies) rond gelopen over de Camping om te bekijken welke werkzaamheden er gedaan moeten worden. Corvee wordt besproken en iedereen weet wanneer ze moeten helpen met het klaarzetten van en helpen met het maken het ontbijt, lunch en avondeten.
’s Avonds is er een kampvuur waar we gezellig samen zitten te kletsen.

Dinsdag:
Omdat het deze week erg warm wordt, gaan we om half 7 beginnen en om half 2 stoppen. Tussendoor wordt er ontbeten en als we gestopt zijn wordt er geluncht.
Er wordt flink hard gewerkt. Er wordt veel met de bosmaaier gewerkt en er wordt een beek ontdaan van gras en struiken. In de middag gaan we naar de rivier de Dordogne om te zwemmen en te zonnen.

Woensdag:
Ook deze ochtend zijn we weer vroeg opgestaan i.v.m. de warmte.
We hebben deze ochtend weer veel gedaan. Het werd al vroeg warm. Daarom was het verstandig dat we om 12.00 uur gingen stoppen. We hebben weer de verkoeling opgezocht aan de rivier de Dordogne. Hier was gelukkig wat verkoeling en genoeg schaduw.

Donderdag:
Vandaag de laatste dag om al het werk af te maken en de camping mooi op te leveren. Er wordt nog flink wat werk verzet. Ook vandaag wordt het snel erg warm. Nadat we gecontroleerd hebben of alles gedaan is, gaan we met zijn allen boodschappen doen. Daarna is het tijd om de spullen te gaan pakken om op weg te gaan naar Bernac om te kanoën. Heerlijk verkoelend en rustgevend. Lekker genieten van de mooie omgeving.
’s Avonds hebben we heerlijk gebarbecued en hebben we met zijn allen de werkweek samen met Lies geëvalueerd. Tijd om voor de laatste keer het kampvuur aan te steken en daarna is het tijd om te gaan slapen en tijd om wat kattenkwaad uit te halen.

Vrijdag:
Tijd om alle spullen op te ruimen en in te pakken. De bus moet ook weer ingepakt worden met alle machines en gereedschappen. Om 12:30 uur vertrekken we richting het vliegveld. Het vliegtuig vertrekt om 15:05 uur. Dhr. Roelfes vertrekt met de bus vanaf vliegveld naar Nederland. Dhr. Geuze en de leerlingen worden opgehaald vanaf het vliegveld. Ze zullen in de avond aankomen bij school. De leerlingen zullen de ouders/verzorgers een bericht sturen als ze bij Zwolle zijn.

Het was een geslaagde werkweek. We kijken uit naar volgend jaar.

Foto’s

Foto’s staan nog niet op volgorde.